ערב י'ז בתמוז – ספור טרי מהקליניקה שלי..
"אם לאבא שלי קראו אהרון הכהן אז כשייבנה בית המקדש הוא יהיה הכהן הגדול"? שאלתי את עצמי כילדה קטנה. אני ממשפחת כהנים מדורי דורות. מסורת הייתה במשפחתנו שכהן נישא לכוהנת. שני הורי כוהנים וכל הסבתות שלי מכל הכיוונים בנות כהן, תמיד חלמתי על בית המקדש.
אביאל (שם בדוי) מוסיקאי ויוצר מצליח שהיגיע אלי השבוע עורר בי זכרונות ילדות. הוא ראה עצמו כבן למשפחת לויים, ואף את חורבן בית המקדש הראשון להלן סיפורו. אביאל: "אני גר ליד הכנרת וצריך לעלות לרגל לירושלים לכבוד חג השבועות, אני עולה עם המוני בני ישראל יחד בני הבכור כבן 5, זו הפעם הראשונה שבני עולה לירושלים. הדרך ארוכה ומפרכת אבל יש אחדות ושמחה. הגענו ולירושלים אנשים מקבלים אותנו בחום ובשמחה.
אני רואה עצמי שר במדרגות בית המקדש (שיר המעלות, בביהמ"ק היו 15 מדרגות שעליהם היו עומדים הלויים ושרים ומנגנים). יש מקהלה שלמה ששרה, הבן לי מתרגש וגאה בי מאד. זהו בית המקדש הראשון, אני נמצא בירושלים בתפקיד. (היו 24 משמרות כהונה ולויה וכל משמרת עבדה שבועיים בבית המקדש).
מלבד השירה עלי ללמד ולהעביר לבני ולילדים אחרים את מסורת השירה והנגינה, יש במקדש חדר מיוחד ללמוד בני הלויים".
אירוע נוסף:
"בן 40 – אני והבן שלי מגיעים לתורנות שלנו, אנחנו מרגישים התעלות גדולה, אני גאה בבני ורואה שיש לו יכולת מוסיקאלית גבוהה. המצב נעשה קשה מאד, רוצים לכבוש אותנו, יש שפיכות דמים. אנחנו נלחמים אבל נלקחים בשבי, מעבירים אותנו מזרחה לארץ שלהם, (גלות בבל) מבקשים מאתנו לשיר אבל אנחנו לא מוכנים, הם רוצים את הסודות הרוחניים של הניגון ואנחנו לא נותנים להם. ("כי שם שאלונו שובינו דברי שיר ותוללינו שמחה.. "תהילים קל'ז,ג'). לא רצינו ללמד אותם את הסודות הרוחניים של הנגינה. ("תדבק לשוני לחיכי.." – ישנו מדרש האומר שהלויים כרתו את לשונם כדי שלא יוכלו ללמד את השירה).
אני צריך להבין מכאן שהייתי מן הלויים והיו לי סודות פנימיים של הניגון, הרוחניות שבמוסיקה שאני מחפש אותה מגיל קטן, הידיעה שהייתי משבט לוי מסבירה לי את הכמיהה לניגון הרוחני .
אביאל יצא מהשחזור עם התרגשות רוחנית שנגע בזיכרון הניגון.
אם גם לכם יש איזו שאלה או כמיהה לא מוסברת אתם מוזמנים לבדוק ולשחרר.
מהמצפה לגאולה
יהודית